29 Mayıs 2013 Çarşamba

Opera Next İndirilmeye Hazır

operanext
      İnternet dünyasını keşfetmede kullandığımız tarayıcılar hız kesmeden rekabetini sürdürüyor.  Mobil alanda en çok adı geçen Opera , Chrome ve Safarinin mobil dünyada da yükselmesiyle yetkinliğini kaybetmek üzere. Bu gün ise Opera’dan yeni bir atak var. İşte Opera’nın yeni tarayıcısı “Opera Next
    Opera Masaüstünde  Firefox ,Chrome ve İnternet Explorer ‘a kıyasla çok aşağılarda kalıyor. Fakat buna rağmen sıkı sıkıya Opera’ya bağlı kullanıcı kitlesi de var.  Bu anlamda sürekli çalışmalarına yenilerine ekleyen Opera’nın sıradaki tarayıcısı Opera Next.
   Nedir Bu Opera Next ?
   Opera tarafından sunulan masaüstü internet tarayıcısıdır. Bu versiyonda normal Opera’ya göre daha hızlı ve daha kullanışlı araçlar bulunmakta. İnternette gezinme deneyiminizi daha yukarılara çıkarması bekleniyor.  Windows ve Mac için şu an indirilebilir durumda.
    Neyi Kullanıyor ?
    Opera Next , büyük oranda Chromium açık kaynak altyapısını kullanıyor. Bunun dışında diğer farklı açık kaynak yazılımları kullandığını söyleyebiliriz. Geliştirilmiş kullanıcı arayüzü Windows 8 üzerinde biraz Mozilla Firefox’u andırsa da özgünlüğünden bir şey kaybetmemiş.
   Sözü daha fazla uzatmak istemiyorum. Merak edip kullanmak isteyenler için download yapabilecekleri resmi site adresini veriyorum: http://www.opera.com/tr/developer/next

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder