12 Mayıs 2013 Pazar

CMS Nedir?

CMS Nedir? 

CMS (Content Management System) yani Türkçe karşılığı ile içerik yönetim sistemleri nelerdir? Web işiyle uğraşan birçok kişinin karşısına çıkan bu terim internet sitelerini oluşturan blog, portal, forum vb. sistemlere verilen genel bir isimdir. Yani herhangi bir web diliyle (ASP,PHP) yazılmış olan sistemlere genel olarak CMS diyoruz.

 

 Peki, bu CMS ne işe yarıyor?

CMS sistemleri web kullanıcılarına çok daha basit bir kullanım sağlar. Yani bu sistemlerde kullanıcı içeriğe istediği gibi kontrol edebilmektedir. Sadece kullanıcı değil web yöneticisi de oluşturduğu web sistemini kontrol etmekte sıkıntı çekmemektedir.

CMS Sistemleri Ücretlimidir?

 Çoğu içerik yönetim sistemi açık kaynak kodlu yani herkes tarafından geliştirmeye açık bir yapıya sahiptir. Bu yüzden çoğu içerik yönetim sistemini kullanmak için ücret ödemeniz gerekmez. Ancak bazı CMS sistemlerini kullanmak için ücret ödemeniz gerekecektir. Bunların en yaygını bir forum sistemi olarak bilinen vBulletin sistemidir. Bu forum sistemini sitenizde kullanmak isterseniz belirli süreler içerisinde lisans yenilemeli veya ömür boyu lisans satın alarak her güncellemeden faydalanabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder