22 Eylül 2012 Cumartesi

Yarın Yapılacak Olan KPSS Orta Öğretim Sınavı

23 Eylül 2012 KPSS Ortaöğretim Sınavı

 Ülkemizde toplamda 3 milyon kişinin katıldığı KPSS sınavında sadece %7-8 gibi bir oranın yüzü gülecek. Rekabetin bu derece yüksek olduğu bir ortamda insan stres yapmadan duramıyor tabi. :) Ancak stres konusunu mümkün olduğunca aklınızdan çıkarmanız sizin yararınıza olacaktır. 
 Sınava girecek olan arkadaşlar iyi kötü bir hazırlık yapmıştır. Tabi bu hazırlığın karşılığını beklemek herkesin hakkı. Benimde ortaöğretim düzeyinde gireceğim bu sınavda umarım herkes istediği yerlere ulaşabilir. 

KPSS Ortaöğretim Sınavına Girecek Olanlara Öneriler

 Daha öncede belirttiğim gibi öncelikli olarak stres konusunu ortadan kaldırıyoruz. Uzun zamandır bu sınava hazırlanıyoruz ve beklentilerimiz var. Bu durumda stres yaşamak normaldir. Ancak bu stresi ortadan kaldırmak için son günde mümkün olduğunca sevdiğiniz şeyleri yapmaya çalışın. Derslerden tamamen uzak kalın demiyorum ama o kadar fazlada abanmaya gerek yok. :) Belki birkaç deneme sınav yapabilirsiniz. Önceden hazırladığınız ufak notlarınız varsa bunlara gözatabilirsiniz. Ancak sabaha kadar ders çalışmak yanlış bir durum olacaktır. 
 Sınav akşamı hafif bir yemek tercih edilmeli ve sabah erken kalkılacağı düşünülerek fazla geç yatılmamalı. Bu öneriyi sanırım ben uygulayamayacağım ama siz mümkün olduğunca uygulamaya çalışın. :) Aynı zamanda sınav sabahı da hafif bir kahvaltı yapılmalıdır. Sınava yanınızda birşey götüremeyeceksiniz. Yanınıza sadece küçük bir pet şişede su götürebiliyorsunuz. Pet şişenin üzerinde ambalajı varsa bunu kaldırmayı unutmayınız. 
 Dersler konusunda yaptığım tespitleri de size aktarayım da faydalı birşey yapmış olayım bari. :) Tarih genelde sıralamalar önemlidir. Çoğu derste olacağı gibi fazla detaya girilmiyor. Genel olarak devletlerin, beyliklerin aralarında ki ilişkilerden sorular gelebiliyor. 
 Coğrafya konusunda yerşekilleri, yükselti, bitki örtüsü vb. konulara değiniyorlar. Coğrafyada bazı temel bilgileri öğrendikten sonra zaten aralarındaki bağları mantıken çözmek zor olmuyor. Aynı zamanda bölgelere göre ürün yetiştirme konusunu da unutmamak lazım. 
 Türkçe dersinde her zaman olduğu gibi genel olarak anlam soruları çoğunlukta. Bazen uzun paragrafların olduğu sorularda cevap ilk cümlelerde olabiliyor buna dikkat etmek gerek. Aynı zamanda anlatım bozukluğu ve noktalama konularına bir gözatmak iyi olur.
 Matematik konusunda iyiyseniz başlamak için veya Türkçe' den sonra çözmek iyi olabilir. Ancak eğer iyi değilseniz bu en sona bırakmak daha iyi bir tercih gibi görülebilir.

 Sınava saatler kala böyle bir yazı hazırlamak istedim. Umarım sınava girecek olan ve hakeden herkes hedeflerine ulaşabilir. Başarılar dilerim.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder