28 Mayıs 2013 Salı

Yeni Google Maps ‘i Keşfedin


googlemaps

 Yeni Google Maps ‘i Keşfedin

Google I/O 2013 ‘te tanıtılan Yeni Google Maps önizleme versiyonunu kullanıcılara açtı. Davetiye sistemiyle yürüyen önizlemeye başvurmak için maps.google.com/preview adresine gidebilirsiniz. Benim davetiyem bu gün geldi ve sizlerle yeni Google Maps deneyimimi paylaşacağım.

Ekran   ve  Arama Sorguları 
Browser üzerinden kullandığımız Google Maps daha önce az bir alanda harita deneyimi sunuyordu. Yeni halinde bütün ekran harita olarak ayarlanmış. Hatta “F11″ tuşunu kullanarak tam ekran harita deneyimi yaşayabilirsiniz.
Arama sorguları modern Google arayüzüne uygun olarak yenilenmiş ve artık sonuçlar solda liste halinde gelmiyor. Doğrudan harita üzerinde işaretlenerek karşınıza çıkıyor. İşaretli bir yere tıkladığınızda sol üstte Google Now ‘da çıkan sonuçlardaki gibi dikdörtgen kart içinde size genel bilgiler veriyor.
Keşfedin
Eski model kağıt harita ve krokilerden fazlasını sunan Google Maps sizleri haritanın içine sokuyor. “Keşfedin” özelliği sayesinde haritada gezdiğiniz bir bölgeye ait fotoğrafları varsa panoramik turları önünüze seriyor. Hatta bazı mekanların doğrudan içine panoramik tur sağlıyor.  Haritada bir noktaya sağ tıkladığınızda orayla ilgili genel bilgileri hemen sol üstte yine kartların içinde gösteriyor.
Fotoğraf turları ile bir mekan hakkında farklı açılardan görsellere erişebilme olanağınız var. Bu fotoğraf turları Google tarafından hazırlanmış ve belli başlı seçilmiş mekanlar için düzenlenmiştir. Bir slayt tarzında görselleri sunduğu için sizlere o mekanı keşfederken iyi bir kullanıcı deneyimi yaşatıyor.
3 Boyutlu Binalar
Harita ve Dünya  şeklinde iki farklı mod var. Bunlardan Harita olanı bildiğimiz Google Maps.  Dünya modu ise bir bakıma Google Earth gibi olmuş ; fakat ufak bir farkla… Google Earth ‘de 3D binalar Google tarafından eklenmiş tam 3 boyutlu binalardır. Ancak yeni Haritalarda bu 3D binalar her nedense Apple ‘ın iOS için getirdiği Maps uygulaması ile aynı şekilde olmuş. Ülkemiz için bu özellik yok bu yüzden New York ‘tan bir örnek sunmak istiyorum.
maps3d
     Canlı Öğeler
    Dünya seçeneğinde yeterince uzaklaştığımızda bizlere canlı dünya görünümü sunuyor. Canlı derken ciddiyim. Yani o saatte dünyanın neresi karanlık neresi aydınlık görebiliyorsunuz. Bununla da kalmayıp dünya üzerindeki bulutları “Canlı” bir şekilde görebiliyorsunuz. Oradaki bulutlar fotoğraf ya da animasyon değil , %100 gerçek bulut görüntüleridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder