8 Şubat 2013 Cuma

SEO Uyumlu İçerik Oluşturmak


SEO Uyumlu İçerik Oluşturmak

Her web site sahibinin amacı, sitesini hedef kitlesine duyurabilmektir. Günümüzde web sitelerinin hedef kitlelere ulaşmasında izlenilecek en önemli kriter ise arama motorlarıdır. Dolayısıyla web sitenizin istediğiniz başarıyı elde etmesini istiyorsanız arama motorlarının özellikle Google’ın gözüne girmeniz gerekiyor.

 Daha önceleri arama motorları basit ve web sitelerin backlink ağına bağlı algoritmalara göre sıralama yaparken, şimdileri gelişen teknolojiyle çok daha fazla kriter göz önünde bulundurulmaktadır. Bu kriterlerin en başında ise özgün ve kaliteli içerik yer alıyor.

 Google arama motorunun algoritması önceleri tamamen backlinke bağlı olarak işliyordu. Ancak en son yapılan Panda ve Penguen güncellemelerinden sonra sitenin içeriği de en az backlink kadar önemli olmaya başladı. Google, bu şekilde arama yapan kullanıcıları düşünerek en kaliteli içeriğe sahip olan web siteye yönlendirmeyi hedefliyor.


SEO Uyumlu Makale Nedir? SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

 Aslına bakılırsa SEO uyumlu makale, ziyaretçiyi bilgi açısından doyuran ve ziyaretçiye ulaşmak istediği bilgiyi veren makaledir. Arama motorları arasında birinci sırada olan ve dünyanın internet devi olarak bilinen Google algoritmaları son dönemlerde oldukça gelişti. Bu yüzden artık Google’ı bir yazılım olarak düşünerek bu yönde çalışmalar yapmak yerine ziyaretçilerimizi düşünmemiz gerekiyor. Ziyaretçilerin siteniz hakkında görüşleri olumlu olduktan sonra Google bunun karşılığını kesinlikle verecektir.

 Her ne kadar Google’ı bir yazılım olarak düşünmememiz gerekse de Google sıralamaları bir algoritma tarafından belirleniyor ve bu algoritmanın çok önem verdiği bir kriter var, içerik.
Kaliteli ve bilgi açısından dolgun içeriği bir kenara bırakıp biraz da Google algoritmalarının içerik konusunda ki tahmini yazılımsal bakış açılarını değerlendirelim;
  • Öncelikli olarak siteniz için bir içerik oluşturmaya başlamadan önce kelime analizi yapılarak doğru anahtar kelime ile bu işe başlanmalıdır.
  • Anahtar kelimemiz belirlendikten sonra makalenin başlık kısmına geçmek doğru olacaktır. Başlık kesinlikle içerik ile uyumlu ve doğru anahtar kelimeyi içermelidir. Başlığı ne uzun ne de kısa tutmak gerekiyor.
  • Makalede alt başlıklar kullanmanız sizin yararınıza olacaktır. Mümkünse anahtar kelime en az bir kere H1 tagıyla kullanılmalıdır.
  • Gelelim en önemli kısım olan içerik kısmına. İçerik, daha öncede belirttiğimiz gibi ziyaretçiyi bilgi açısından doyurmalıdır. Bunu sağladıktan sonra içeriğin kelime çokluğu veya azlığı pek bir şey ifade etmiyor. Ancak çoğu kaynakta dolgun bir içerik 200–300 kelime arasında olmalıdır tarzında bir teori geçer. Bu teorinin doğruluk ihtimali de vardır.

Yukarı da belirttiğim maddeler işin yazılımsal teori kısmını içerir. SEO uyumlu makale yazımı konusunda dikkat edeceğiniz en önemli konu ziyaretçiyi içerik açısından doyurmak olmalıdır. Daha sonra bu maddeler uygulanarak işin algoritma kısmı da tamamlandıktan sonra SEO uyumlu makaleniz hazır hale gelecektir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder